x

Video Vrienden: van videobellen naar eerste sollicitatie in Nederland

Het succesverhaal van Waleed en Ferdi

Samen met je Video Vriend naar je eerste sollicitatie in Nederland. Dat deed Waleed uit Loosdrecht afgelopen weekend. Zijn Video Vriend Ferdi regelde voor hem een sollicitatie bij een opticien in Hilversum. Een eerste stap om weer aan de slag te kunnen als opticien, het beroep dat hij 12 jaar lang uitoefende in Jemen voordat hij naar Nederland kwam.

Video Vrienden

Vorige zomer koppelden we Waleed en Ferdi aan elkaar als Video Vrienden. Vijf weken lang videobelden ze wekelijks met elkaar over verschillende thema’s, zoals hobby’s en werk. Een mooie manier voor Nederlanders en nieuwkomers om ten tijde van de coronamaatregelen nieuwe mensen te ontmoeten en samen de Nederlandse taal te oefenen.

De sollicitatie

Het contact tussen Waleed en Ferdi verliep zo goed dat de twee mannen ook na de vijf weken videobellen contact bleven houden. En met succes, want afgelopen weekend regelde Ferdi voor Waleed een sollicitatie bij een opticien in Hilversum: “Zijn eerste sollicitatie om werkervaring op te doen in Nederland. Als Video Vriend was ik maar wát trots.”

Ferdi en Waleed horen binnenkort of Waleed mag meelopen bij de opticien. Ferdi’s post op LinkedIn over de sollicitatie leverde in ieder geval heel veel positieve reacties op. Maar liefst 13 nieuwe Video Vrienden meldden zich aan.

Ook Video Vriend worden?

Kijk dan hier voor meer informatie en meld je aan!