Dit is wat we doen

Bij Refugee Team zijn we ervan overtuigd dat vluchtelingen een volwaardige plek verdienen in Nederland en een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving. Via persoonlijke begeleiding, actieve workshops en vrijwilligerswerk zorgen we er samen voor dat zij zelf de regie kunnen nemen in het opbouwen van een toekomst in Nederland.

Inburgering

Van huissleutel tot aan betaald werk

Met een vernieuwend inburgeringsprogramma begeleiden we statushouders van huissleutel tot aan betaald werk. We bieden maatschappelijke begeleiding, bouwen samen met hen aan een realistisch plan voor hun toekomst en begeleiden hen naar een participatieplek op een zo hoog mogelijk niveau.

Participatie

Vanaf dag één meedoen in de samenleving

Via culturele en sportieve activiteiten, vrijwilligerswerk bij evenementen, bedrijfsbezoeken en netwerkbijeenkomsten bieden we statushouders een plek om kennis te maken met de Nederlandse cultuur, de taal te oefenen en een netwerk op te bouwen. Vanaf dag één actief zijn, dat is het doel.

Opvang

Een vliegende start in Nederland

Samen met lokale partners ondersteunen we gemeenten bij de opvang van vluchtelingen in Nederland. We bieden maatschappelijke begeleiding, geven workshops over leven in Nederland en organiseren activiteiten in de gemeente waar de vluchtelingen worden opgevangen.