x

Een baan bij Refugee Team via het Werkgelegenheidsplan van Philips

Het verhaal van onze collega Shewit

Het is alweer een jaar geleden dat Shewit ons team kwam versterken in het kader van het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP). Inmiddels is Shewit uitgegroeid tot een onmisbare schakel in ons team en zijn we super blij om te mogen vertellen dat ze vorige week haar vervolgcontract bij Refugee Team heeft ondertekend.

Philips Werkgelegenheidsplan (WGP)

In juni vorig jaar belde Philips ons met de vraag of we interesse hadden om iemand aan te nemen in het kader van hun Werkgelegenheidsplan (WGP). Met het WGP biedt Philips aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt de unieke kans om een jaar lang werkervaring op te doen met een gedegen ontwikkelprogramma en goede begeleiding. Het uiteindelijke doel van het ontwikkeltraject is de kans op een reguliere baan te vergroten.

De perfecte kandidaat

Toen Philips belde, hoefden we geen seconde na te denken. Niet alleen wilden we graag iemand in het kader van het WGP een werkervaringsplek bieden binnen Refugee Team, ook hadden we de perfecte kandidaat al op het oog. We leerden Shewit namelijk kennen als deelnemer uit de eerste groep van ons inburgeringstraject. Na het afronden van het traject hielp Shewit ons op vrijwillige basis met vertalen en met het opstarten van nieuwe groepen.

Shewit (links) tijdens een workshop

“Bij Refugee Team zorgen we ook voor anderen, maar dan op een andere manier.”

Werken in de zorg

Shewit zelf had alleen wat tijd nodig om te kunnen beslissen of ze op het aanbod van Philips en Refugee Team wilde ingaan. Haar grote droom was namelijk om te gaan werken in de zorg. Als onderdeel van het inburgeringstraject hielpen we haar dan ook met het vinden van een participatieplek in een verzorgingstehuis, zodat ze kon ervaren en ontdekken hoe het is om in Nederland in de zorg te werken.

Een geslaagd ontwikkeltraject

Na goed nadenken besloot Shewit toch om op ons aanbod in te gaan. Ze heeft het afgelopen jaar veel geleerd over zichzelf en onze organisatie, maar verloor ook zeker haar grote droom – werken in de zorg – niet uit het oog. Maar zoals Shewit zelf zegt: “Bij Refugee Team zorgen we ook voor anderen, maar dan op een andere manier.” We zijn super trots op deze sterke vrouw en willen Philips heel erg bedanken voor deze mooie kans!