Shewit

Het is alweer een jaar geleden dat Shewit ons team kwam versterken in het kader van het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP). Inmiddels is Shewit uitgegroeid tot een onmisbare schakel in ons team en zijn we super blij om te mogen vertellen dat ze vorige week haar vervolgcontract bij Refugee Team heeft ondertekend.

Philips Werkgelegenheidsplan (WGP)

In juni vorig jaar belde Philips ons met de vraag of we interesse hadden om iemand aan te nemen in het kader van hun Werkgelegenheidsplan (WGP). Met het WGP biedt Philips aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt de unieke kans om een jaar lang werkervaring op te doen met een gedegen ontwikkelprogramma en goede begeleiding. Het uiteindelijke doel van het ontwikkeltraject is de kans op een reguliere baan te vergroten.

De perfecte kandidaat

Toen Philips belde, hoefden we geen seconde na te denken. Niet alleen wilden we graag iemand in het kader van het WGP een werkervaringsplek bieden binnen Refugee Team, ook hadden we de perfecte kandidaat al op het oog. We leerden Shewit namelijk kennen als deelnemer uit de eerste groep van ons inburgeringstraject. Na het afronden van het traject hielp Shewit ons op vrijwillige basis met vertalen en met het opstarten van nieuwe groepen.

73280 604 0004

"Bij Refugee Team zorgen we ook voor anderen, maar dan op een andere manier."

Shewit

Werken in de zorg

Shewit zelf had alleen wat tijd nodig om te kunnen beslissen of ze op het aanbod van Philips en Refugee Team wilde ingaan. Haar grote droom was namelijk om te gaan werken in de zorg. Als onderdeel van het inburgeringstraject hielpen we haar dan ook met het vinden van een participatieplek in een verzorgingstehuis, zodat ze kon ervaren en ontdekken hoe het is om in Nederland in de zorg te werken.

Een geslaagd ontwikkeltraject

Na goed nadenken besloot Shewit toch om op ons aanbod in te gaan. Ze heeft het afgelopen jaar veel geleerd over zichzelf en onze organisatie, maar verloor ook zeker haar grote droom – werken in de zorg – niet uit het oog. Maar zoals Shewit zelf zegt: “Bij Refugee Team zorgen we ook voor anderen, maar dan op een andere manier.” We zijn super trots op deze sterke vrouw en willen Philips heel erg bedanken voor deze mooie kans!

Meer succesverhalen

Yaman en Sahl

Willem II blij met vrijwilligers Yaman en Sahl

Yusuf

Samen ouderen uit de wijk helpen: ‘Stilzitten is geen optie’

Opvang

Een vliegende start in Nederland

Adil

De taal leren in de praktijk als assistent-kok

Laura & Mehtap

Een vriendschap door Video Vrienden

Ayman

Van advocaat in Syrië naar technical assistant bij Philips in Eindhoven

Kinetron

Samenwerking met een werkgever waar we trots op zijn

Peggy & Ömer

Video Vrienden 's-Hertogenbosch

Önder

Aan de slag als wiskundedocent

Tante Wonnie

Samenwerking met een werkgever waar we trots op zijn

Ferdi & Waleed

Van videobellen naar eerste sollicitatie in Nederland

Avans Hogeschool

Een studiereis in eigen land

Etemf

Samenwerking met een werkgever waar we trots op zijn

Bashar

Toekomstig politieagent en cocktailmaker

Safa'a

Nieuwste aanwinst voor Primark Eindhoven

Participatie

Een baan via vrijwilligerswerk bij evenementen