x

Een baan via vrijwilligerswerk bij sportevenementen en festivals

Een oplossing voor twee uitdagingen

Een enorme behoefte bij sportevenementen en festivals naar vrijwilligers en bijna 90% werkloosheid onder vluchtelingen was de reden om eind 2016 Refugee Team te starten. Als vrijwilliger bij evenementen doen onze deelnemers werkervaring op en kunnen zij de Nederlandse taal oefenen. Via het netwerk van de evenementen vindt 70% binnen een jaar een vervolgstap.

Samen aan het werk zijn bij een evenement geeft een compleet beeld van de deelnemers. Als tegenprestatie voor onze werkzaamheden brengen evenementen deelnemers die gemotiveerd zijn en klaar zijn voor de stap naar werk in contact met hun bedrijvennetwerk, bijvoorbeeld sponsoren of leveranciers. Overige deelnemers helpen we bij het vinden van een opleiding, stage of leerwerkplek. Wie niet geplaatst kan worden of nog niet toe is aan de volgende stap stroomt door naar het volgende evenement. Zo blijven deze deelnemers geactiveerd en in beeld bij onze coaches.

Inmiddels werkt Refugee Team bij ca. 50 evenementen met jaarlijks ruim 150 deelnemers. Daarnaast bieden we een vernieuwend inburgeringsprogramma en geven we workshops en trainingen over diversiteit voor werkgevers die succesvol mensen met een migratieachtergrond een plek willen bieden in hun organisatie.