x

Een baan via vrijwilligerswerk bij sportevenementen en festivals

Een oplossing voor twee uitdagingen

Een enorme behoefte bij sportevenementen en festivals naar vrijwilligers en bijna 90% werkloosheid onder vluchtelingen was de reden om eind 2016 het Refugee Team te starten. Als vrijwilliger bij evenementen doen onze deelnemers werkervaring op en kunnen zij de Nederlandse taal oefenen. Via het netwerk van de evenementen vindt 70% binnen een jaar een vervolgstap.

Samen aan het werk zijn bij een evenement geeft een compleet beeld van de teamleden. Als tegenprestatie voor onze werkzaamheden brengt het evenement deelnemers die laten zien gemotiveerd te zijn en toe aan de stap naar werk aan haar bedrijvennetwerk, bijvoorbeeld sponsoren of leveranciers. Overige teamleden helpen we bij het vinden van een opleiding, stage of leer/werkplek. Wie niet geplaatst kan worden of nog niet toe is aan de volgende stap, stroomt door naar het volgende evenement. Zo blijven zij geactiveerd en in beeld bij onze coach.

Inmiddels werkt het Refugee Team bij ca. 50 evenementen met jaarlijks ruim 150 deelnemers. Daarnaast bieden we een vernieuwend inburgeringsprogramma aan en geven we workshops en trainingen over diversiteit voor werkgevers die succesvol mensen met een migratie achtergrond een plek willen bieden in hun organisatie.