x

Adil (27): De taal leren in de praktijk als assistent-kok

Sinds anderhalf jaar is Refugee Team verantwoordelijk voor de uitvoering van de nieuwe Wet inburgering in de gemeente Venlo. Een belangrijk onderdeel van het programma is dat deelnemers meedoen in de samenleving, bijvoorbeeld via een taalstage of vrijwilligerswerk.

Adil aan het werk in de keuken

Adil (27) is een van de eersten voor wie Team Venlo een zogenoemde participatieplek vond. Sinds november 2022 werkt hij als assistent-kok en bedieningsmedewerker bij Huis van de Wijk Boulevard Hazenkamp, een buurtcentrum in Venlo waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een lekkere kop koffie of een lunch, bereid door Adil en zijn collega's.

Het belangrijkste doel voor Adil was om de Nederlandse taal te leren en volgens zijn begeleider Elvira is Adil goed op weg om dat doel te bereiken. Hij spreekt inmiddels al aardig Nederlands en is enorm gegroeid in zijn functie. Ook de werkzaamheden in de keuken, zoals het snijden van groenten en het bereiden van lunchgerechten, bevallen hem goed.

Uiteindelijk wil Adil graag de overstap maken naar betaald werk, het liefst in de bouw, maar voor nu heeft hij het nog erg naar zijn zin bij Boulevard Hazenkamp en heeft hij echt zijn plek gevonden in het team. Iedereen is dan ook van harte welkom om langs te komen!

Meer weten over ons programma in Venlo? Lees het hier.