x

Word Video Vriend!

Met ons programma Video Vrienden brengen we Nederlandse vrijwilligers en vluchtelingen digitaal en op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten en de Nederlandse taal te oefenen.

Hoe werkt het?

Meld je aan via bovenstaande knop ('Aanmelden')! Zodra we jouw aanmelding hebben ontvangen, koppelen we je aan een Video Vriend op basis van leeftijd, woonplaats en interesses.

Belangrijk:

  • Het programma duurt 5 weken.
  • We koppelen jou en jouw Video Vriend in een WhatsApp-groep.
  • Elke week ontvangen jullie in deze WhatsApp-groep een thema met bijbehorende vragen en een opdracht (zie voorbeeld hieronder).
  • Elke week videobellen jullie een half uur via WhatsApp.
  • Spreek samen een moment in de week af waarop jullie videobellen.
  • Bereid de thema's goed voor en bedenk vragen voor jouw Video Vriend!

Komen jullie er samen niet uit? Of heb je een vraag? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij Refugee Team. Of stuur een e-mail naar info@refugeeteam.nl.

Voorbeeld themakaart

Gerrit & Shadi

Gerrit & Shadi

We hebben veel leuke verhalen gehoord van Video Vrienden, bijvoorbeeld van Shadi en Gerrit. Door hun gezamenlijke hobby's (vissen en natuur) hadden ze meteen een goede klik. Na 15 (!) weken videobellen is Gerrit bij Shadi op de koffie geweest om het hele gezin te ontmoeten. Gerrit heeft ook veel met Shadi gesproken over werkmogelijkheden, wat er onder andere aan heeft bijgedragen dat Shadi weer aan de slag is!

Aanleiding

Door de coronamaatregelen moesten we het afgelopen anderhalf jaar meer afstand van elkaar houden. Ook konden veel sociale activiteiten voor vluchtelingen, zoals fysieke taallessen, sportlessen en vrijwilligerswerk, niet doorgaan. Om ervoor te zorgen dat vluchtelingen niet in een sociaal isolement raakten, startten we in april 2020 het programma Video Vrienden, waarin we Nederlandse vrijwilligers en vluchtelingen digitaal met elkaar in contact brengen. Bij Refugee Team vonden we namelijk dat meer afstand houden niet per se minder sociaal contact hoefde te betekenen. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en hebben we meer dan 1000 Video Vrienden aan elkaar gekoppeld!