Vrijwilligerswerk bij thuiswedstrijden

Tijdens thuiswedstrijden vormen de volle stadions van Nederlandse profclubs een mooi decor voor onze teamleden om werkervaring op te doen. Daarnaast vormen de clubs een mooi platform om in contact te komen met een groot bedrijvennetwerk!

Integratie van vluchtelingen is een thema dat in heel Europa speelt. De UEFA is overtuigd van de verbindende kracht van voetbal om mensen te verbinden en vluchtelingen te helpen integreren. Refugee Team heeft met de KNVB de handen ineengeslagen met het idee om statushouders via vrijwilligerswerk bij BVO's naar werk te begeleiden. Tijdens thuiswedstrijden doen deelnemers werkervaring op. Voor deelnemers die laten zien dat zij gemotiveerd zijn en toe zijn aan een vervolgstap, zoeken we binnen het bedrijvennetwerk van de clubs een werkplek. De UEFA gelooft in dit plan en investeert om het concept op te zetten in Nederland.

Inmiddels werken er 5 deelnemers mee als vrijwilliger bij het supportersteam van PSV en is er een samenwerking gesloten met FC Den Bosch. Doel voor 2020: een Refugee Team bij 5 BVO's! Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via onze social media-kanalen.

8f25c7ee 617a 43fb ac9a c97ecad6370e