Online voorbereiding op de arbeidsmarkt

Wat is mijn droombaan? Wat zou een goede eerste baan zijn voor mij? Waar ben ik nou echt goed in? En hoe bereid ik mezelf het best voor op het voeren van een sollicitatiegesprek? Door middel van online workshops, een podcast en individuele coachingsgesprekken komen al deze onderwerpen aan bod in het 4-weekse programma Digitaal aan de slag.

Screenshot 2020 05 08 at 11 54 17

De Nederlandse Arbeidsmarkt

Refugee Team helpt statushouders met het vinden van een duurzame baan in Nederland. We helpen met het maken van een goed cv, het zoeken naar interessante vacatures en het voeren van sollicitatiegesprekken. Deze coaching is in onze ogen erg belangrijk, omdat deze processen in Nederland heel anders zijn dan in bijvoorbeeld Syrië en Eritrea. Nederlanders kunnen als geen ander vertellen wat hun goede eigenschappen zijn en een mooie lijst met banen en studies presenteren op hun cv. Het vinden van een passende baan in Nederland wordt dus vaak ervaren als een moeilijke taak door mensen die de taal nog aan het leren zijn, laat staan alles al weten over wat je wel en niet moet schrijven in je sollicitatiebrief.

Een nieuw programma

Vanwege de coronacrisis is het vinden van werk nu wat moeilijker voor veel mensen. Ook zijn wij zelf minder in staat om mensen persoonlijk te begeleiden. Daarom kunnen we deze tijd goed gebruiken om de voorbereidende stappen te zetten die nodig zijn voor het betreden van de arbeidsmarkt. In kleine groepjes gaan deelnemers actief aan de slag met online workshops van hun coach, huiswerkopdrachten en zelfs een Digitaal aan de slag Podcast. De 4 weken van het programma worden gebruikt om de stap naar een betaalde baan kleiner te maken. Voor sommigen zal dit betekenen dat we echt al actief gaan solliciteren op beschikbare vacatures. Voor anderen gaat het meer om het oefenen van een sollicitatiegesprek en het in kaart brengen van kwaliteiten. Na het programma hebben alle deelnemers de skills en benodigdheden in huis om zelf actief te gaan solliciteren en de arbeidsmarkt te betreden.

Meer weten?

Neem contact op met onze collega Carolien via carolien@refugeeteam.nl of 06-13040486.