Deelnemers bezoeken Doloris in Tilburg: "Een onvergetelijke ervaring"

De tijd vergeten en in een totaal andere wereld stappen. Dat deed een groep deelnemers dinsdag tijdens een bezoek aan de mysterieuze ruimtes van Doloris in Tilburg. Het werd een bijzondere ervaring!

Oud-deelnemer aan het werk

Op uitnodiging van Doloris mochten 13 deelnemers samen met 2 coaches het grootste surrealistische doolhof ter wereld bezoeken. Voordat zij naar binnen gingen, kreeg de groep eerst een presentatie van onze oud-deelnemer Hussam uit Syrië die op de locatie werkt.

"Ik begon in de bediening en nu werk ik hier als manager"

Hussan

Bijna drie jaar geleden werd hij gekoppeld aan één van onze maatschappelijk begeleiders en hielpen wij hem bij de eerste stappen in Nederland. "En nu werk ik hier als manager," vertelt de 21-jarige Hussam enthousiast voor onze groep deelnemers.

"Al snel na de hulp van Refugee Team mocht ik hier aan de slag. Ik begon in de bediening en vroeg mijn collega's vooral Nederlands tegen mij te praten. Zo leerde ik in één jaar de taal spreken." Een inspirerend succesverhaal voor onze deelnemers!

Bijzondere middag

Daarna was het tijd om het doolhof in te gaan, wat voor sommige deelnemers best spannend was. "Uiteindelijk waren ze zo enthousiast dat ze er niet meer uit wilden", vertelt coach Sahar.

Niet alleen genoten de deelnemers van de surrealistische ruimtes, ze hielpen elkaar er samen doorheen. "Het was een onvergetelijke ervaring met de hele groep", aldus één van de deelnemers na afloop.

Brede intake

De groep volgt bij ons de Brede intake van 10 weken: een interactief programma in de eerste weken na huisvesting, waarin we samen toewerken naar een realistisch plan voor hun toekomst. Lees meer over ons inburgeringsprogramma.

Bedankt Doloris voor de bijzondere middag!