x

Video Vriend 2.0

Doorstart Video Vrienden

Vol trots sluiten we na 23 weken Video Vrienden af. De afgelopen maanden koppelden we ruim 800 mensen aan elkaar, die minstens 5 weken met elkaar hebben gevideobeld gebeld. Hier zijn hele mooie en waardevolle contacten door ontstaan. Omdat een Video Vriend een waardevolle toevoeging blijkt in het integratieproces van nieuwkomers integreren we dit in onze huidige programma's.

Nieuwe aanpak

Tijdens de corona lockdown zijn we gestart met Video Vrienden om Nederlanders en statushouders op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen. Een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten en de Nederlandse taal te oefenen.

Waarom?

Deelnemers bij het Refugee Team zijn tijdens onze programma's altijd actief met de Nederlandse taal bezig en ontmoeten veel nieuwe mensen. En ondanks dat we inmiddels onze werkzaamheden weer mondjesmaat hebben kunnen opstarten, blijft dat contact met Nederlanders toch beperkt. Daarom willen we graag een doorstart maken met Video Vrienden.

Zo werkt het:

Via bovenstaande knop kan je je inschrijven, je komt dan in onze database. Iedere maand gaan we kijken wie van onze deelnemers een Video Vriend nodig heeft en of er een juiste Nederlandse match voor hem of haar te vinden is.

5 weken lang ontvangen jij en je Video Vriend iedere maandag via Whatsapp een themakaart. Hierin staat een onderwerp waarover jullie op die week kunnen praten met een aantal bijbehorende vragen. Deze kaart is een handvat voor jullie gesprek. Wil je dit niet gebruiken, vinden wij dat uiteraard ook goed.

Een half uurtje per week

Het mooie aan Video Vrienden is dat het laagdrempelig is maar wel veel waarde toevoegt aan iemands integratietraject.

5 weken, een half uurtje per week: aan het begin van de week even het weekthema voorbereiden en dan hierover spreken met je Video Vriend op jullie afgesproken tijdstip.

Gerrit en Shadi

Vanaf de zijlijn hebben wij heel veel leuk verhalen van de Video Vrienden koppels meegekregen. Onder andere de match van Shadi en Gerrit, deze klik was door hun gezamenlijke hobby's (vissen en natuur)meteen erg leuk. Na 15 (!) weken videobellen is Gerrit bij Shadi op de koffie geweest om het hele gezin te ontmoeten. Gerrit heeft ook met Shadi veel gesproken over mogelijk werk wat er onder andere aan heeft bijgedragen dat Shadi in september weer aan de slag kan.