x

Op zoek naar passend vrijwilligerswerk

Ons doel is om vluchtelingen zo snel en goed mogelijk te laten integreren in de Nederlandse samenleving. Wij zijn ervan overtuigd dat vrijwilligerswerk een prachtige manier is om mensen kennis te laten maken met de Nederlandse arbeidsmarkt, werkmentaliteit én de mensen die er actief zijn. Daarom zijn wij op zoek naar leuke vrijwilligersplekken waarbij kandidaten ten minste één dagdeel per week actief kunnen zijn voor een periode van minimaal 4 maanden.

Een Vliegende Start

Voor het bereiken van onze missie zijn we op zoek naar organisaties die vrijwilligerswerk belangrijk vinden. Sinds dit jaar bieden we statushouders een starttraject aan, wat bedoeld is als een vliegende start voor de inburgering. Met de ingang van de nieuwe inburgeringswet (juli 2021) hopen we zoveel mogelijk nieuwkomers op deze manier te ondersteunen in hun integratie. En dat is tegelijkertijd een mooie kans voor Nederlandse organisaties!

Naast het leren van de Nederlandse taal is het belangrijk voor statushouders om zo snel mogelijk actief te worden, door middel van arbeidsoriëntatie, het opbouwen van een sociaal netwerk en het oefenen van de taal in de praktijk. Op die manier schiet het taalniveau omhoog en vormen ze een realistisch perspectief van hun toekomst in Nederland.

Deelnemers komen bij ons, kort nadat zij een woning hebben gevonden, terecht via de gemeente. Dat is voor hen het startsein en er staat direct een coach klaar om hen te helpen met alle vervolgstappen. Het einddoel is het vinden van duurzaam en passend werk, waardoor mensen onafhankelijk worden van de uitkering.

Op Zoek Naar Een Enthousiaste Vrijwilliger?

Gedurende een periode van 6 maanden gaan we intensief met deelnemers aan de slag om een plan te maken voor de eerste 2 jaar in Nederland. Na ongeveer 2 maanden koppelen we de starters aan een geschikte vrijwilligersplek. Door middel van een kennismakingsgesprek en eventuele proefdagen kunnen we vervolgens kijken of het een goede match is. De coach van Refugee Team blijft gedurende het vrijwilligerswerk actief betrokken en zal altijd als aanspreekpunt blijven fungeren. Heb je ruimte voor een enthousiaste vrijwilliger in jouw organisatie? Neem dan contact op met Elmo Jansen, via elmo@refugeeteam.nl of 06-17725582.