x

Vacature: Stagiair Maatschappelijke Begeleiding - Venlo (16-40 uur)

Over Refugee Team

Bij Refugee Team zijn we ervan overtuigd dat vluchtelingen een volwaardige plek verdienen in Nederland en een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving. Daarom ondersteunen we bij hun integratie van huissleutel tot betaald werk. Via persoonlijke begeleiding, actieve workshops en vrijwilligerswerk zorgen we er samen voor dat zij zelf de regie kunnen nemen in het opbouwen van een toekomst in Nederland. Vanaf dag één meedoen, dat is het doel.

Over de stage

In Venlo begeleiden we statushouders van A tot Z. We zijn op zoek naar een stagiair die ons ondersteunt met de maatschappelijke begeleiding van onze deelnemers. Je ondersteunt deelnemers bij praktische zaken, zoals het regelen van kinderopvang en het lezen en beantwoorden van hun post. In het begin ben je vooral bezig om dingen voor de deelnemers te regelen, maar het is de bedoeling dat de deelnemers naar verloop van tijd hun zaken zelf kunnen regelen of weten waar ze terecht kunnen met vragen. Heb je nog niet eerder maatschappelijke begeleiding geboden? Maak je vooral geen zorgen, je wordt ingewerkt en begeleid door een van onze ervaren maatschappelijk begeleiders.

Jij bent

  • Een mbo- of hbo-student social work die op zoek is naar een betekenisvolle en uitdagende stage met maatschappelijke impact.
  • Organisatorisch en communicatief ijzersterk, geduldig en nauwkeurig.
  • Overtuigd dat vluchtelingen een waardevolle bijdrage kunnen leveren in Nederland.

We bieden

  • Een stageplek van 16-40 uur per week in Venlo.
  • Een werktelefoon (werklaptop en reiskostenvergoeding in overleg).
  • Een uitdagende stage met directe impact en doorgroeimogelijkheden.
  • De mogelijkheid om de stage te combineren met afstuderen/schrijven scriptie.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatie (max. 350 woorden) en je cv naar vacatures@refugeeteam.nl. Heb je nog vragen over de stage? Neem dan contact op met Mazen Eltess (06-40575059).