x

Vacature: Coach Tilburg (32-40 uur)

Over Refugee Team

Bij Refugee Team zijn we ervan overtuigd dat vluchtelingen een volwaardige plek verdienen in Nederland en een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving. Daarom ondersteunen we bij hun integratie van huissleutel tot betaald werk. Via persoonlijke begeleiding, actieve workshops en vrijwilligerswerk zorgen we er samen voor dat zij zelf de regie kunnen nemen in het opbouwen van een toekomst in Nederland. Vanaf dag één meedoen, dat is het doel.

Over de functie

We zijn bij Refugee Team op zoek naar een nieuwe coach die ons ondersteunt met ons inburgeringsprogramma in Tilburg. Als coach ben je een onmisbare schakel in het inburgeringsproces. Je begeleidt statushouders van A tot Z. Van de start van hun inburgering tot aan het kiezen van een passende vervolgstap en het voorbereiden op een eerste baan in Nederland. Dat kan variëren van een participatieplek waar de deelnemer een sector en de Nederlandse werkcultuur leert kennen tot aan een betaalde baan. Je enthousiasmeert en begeleidt deelnemers op individueel en groepsniveau. Door wekelijks interactieve en informatieve workshops te geven help jij de deelnemers om hun weg te vinden in Tilburg en omgeving, en in Nederland. Tegelijkertijd zorg je voor een goede afstemming met andere betrokken organisaties, zoals de gemeente en de taalschool. Er komt van alles kijken bij deze functie, maar maak je daarover geen zorgen! Je zal worden ingewerkt door ervaren collega’s en kan altijd terecht bij collega’s van onze andere locaties.

Een dag als coach

Het is vrijdag. Als coach start je de dag om 09.00 uur. Je zet alvast koffie en thee klaar, want over een half uur stromen de deelnemers van jouw groep binnen voor een workshop over het thema gezondheid. Samen bespreken jullie de gezondheidszorg in Nederland en oefen je een gesprek met de huisarts. Na een korte lunchpauze verwerk je bijzonderheden van de workshop 's ochtends in het online volgsysteem. En weer door, want je hebt een afspraak om 14.00. Je gaat mee met een deelnemer die daar als vrijwilliger wil beginnen. Zodra je terug bent maak je even een praatje met een andere coach die vroeg hoe het ging. Je sluit de dag af met het voorbereiden van de workshops die volgende week gepland staan en misschien een klein borreltje samen met collega's op een zonnig terras.

Profiel

 • Overtuigd dat vluchtelingen een waardevolle bijdrage kunnen leveren in Nederland.
 • Enthousiaste en betrokken persoonlijkheid die het leuk vindt om voor een groep te staan (met een beetje geduld).
 • Ervaring in het werken met vluchtelingen is een pre.
 • Een sterke en betrouwbare persoonlijkheid met
  verantwoordelijkheidsgevoel voor de mensen die jij begeleidt.
 • Een flexibele instelling. Je kan zowel alleen als in een team uitstekend uit de voeten.
 • Communicatief ijzersterk en een proactieve instelling.

We bieden

 • Contract voor 32 tot 40 uur.
 • Startsalaris tussen de €2798,- en €3284,- op basis van ervaring (schaal 7 cao Sociaal Werk, 301).
 • Loopbaanbudget, IKB, 25 vakantiedagen en tijd voor tijd.
 • Werkplaats regio Tilburg.
 • Een uitdagende functie met directe impact.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden binnen een groeiende organisatie.
 • Een gezellig team van collega-coaches om je heen.
 • Werktelefoon, -laptop en reiskostenvergoeding.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatie (max. 350 woorden) en je cv naar vacatures@refugeeteam.nl.

Neem bij vragen gerust contact op met Liz Willemsen, Locatiemanager Tilburg, via liz@refugeeteam.nl of 06-41977128.