x

Vacature Coördinator Refugee Team

In de rol van coördinator bij het Refugee Team ben je verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van dit netwerk en het opzetten van samenwerkingen met maatschappelijke partners. Het doel van je werk is zo veel mogelijk deelnemers begeleiden naar een vrijwilligerswerk, stage of werkervaringsplek.

Over Refugee Team

Wij helpen vluchtelingen op een vernieuwende manier snel en goed integreren. Van een vliegende start van hun inburgeringstraject tot aan een goede passende baan. Via vrijwilligerswerk bij sportevenementen, festivals en actieve workshops bieden we vluchtelingen een plek waar zij direct mee kunnen doen, de taal kunnen oefenen en een netwerk opbouwen.

Over de functie

Vanaf 1 juli 2021 treedt de nieuwe wet inburgering in werking. In de regio Brabant testen we alvast met 90 deelnemers een vernieuwend programma. Hierbij vormt niet het taalklasje het middelpunt, maar ligt de focus op vanaf dag één actief zijn, een sociaal netwerk opbouwen en op een actieve manier werken aan competenties en taal. Daarnaast bouwen we aan een realistisch toekomstperspectief, waarbij zo snel mogelijk de stap naar de arbeidsmarkt wordt gezet. Om ervoor te zorgen dat iedere deelnemer direct aan de slag kan, werken we hard aan het opbouwen van een groot netwerk van werkervaringsplekken; van vrijwilligersplekken bij sportverenigingen tot aan stages bij het lokale MKB.

Profiel

  • Overtuigd dat vluchtelingen een waardevolle bijdrage kunnen leveren in Nederland
  • Communicatief sterk en een goede netwerker
  • Ondernemend en creatief
  • Maatschappelijke betrokken met commerciële skills;

We bieden

  • Contract voor 28 tot 36 uur, (freelance opdracht ook bespreekbaar)
  • Marktconform salaris
  • Werkplaats regio Tilburg/Eindhoven
  • Een uitdagende functie met directe impact

Geïnteresseerd? Stuur je motivatie (max. 250 woorden) en je CV voor 14 augustus 2020 naar info@refugeeteam.nl. Neem voor vragen contact op met Martijn Berghman via 0627556366.