x

In 3 jaar tijd van vluchteling naar coach in Nederland

Van Damascus naar Den Bosch

Mazen kwam zelf als vluchteling naar Nederland in 2016. Sinds dat moment is hij keihard gaan werken om mensen in dezelfde situatie te helpen om een nieuw bestaan op te bouwen. Zo droeg hij vanaf dag 1 een t-shirt met 'Praat Nederlands met me' om ervoor te zorgen dat hij snel de taal leerde.

Mazen Eltess

De levenservaring van Mazen is enorm belangrijk in het werk dat hij nu doet. Doordat hij zelf de reis van integratie in Nederland heeft meegemaakt is hij als geen ander in staat om anderen te helpen. Hij is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een onmisbare spil in onze organisatie én voor veel deelnemers.

Als coach zet hij zich dagelijks in om de integratie van vluchtelingen beter te laten verlopen. Hij helpt mensen niet alleen bij het vinden van een geschikte baan, maar ook bij het uitzoeken van een goede taalschool, het vertalen van die moeilijke gemeentebrief of het kiezen van de juiste zorgverzekering. Mazen heeft in de afgelopen twee jaar al tientallen deelnemers begeleid en blijft betrokken ook nadat mensen een goede baan hebben gevonden.

Naast coach is hij ook actief als workshopgever en intercultural mediator voor diverse onderwijsinstellingen.