x

Refugee Team start in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis!

Vanaf 1 juni start Refugee Team in samenwerking met Stroomopwaarts in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Dat is goed nieuws voor iedere organisatie die op zoek is naar gemotiveerde vrijwilligers. Wij koppelen namelijk werkzoekende statushouders aan verenigingen of evenementen. Hierbij snijdt het mes aan twee kanten: organisaties hebben meer helpende handen en onze deelnemers doen nuttige werkervaring op en hebben een plek om actief te kunnen deelnemen aan de samenleving.

Voor veel verenigingen en evenementen is het vinden en behouden van voldoende betrokken vrijwilligers een uitdaging. Tegelijkertijd is er nog veel winst te boeken als het gaat om de integratie van vluchtelingen: lang niet iedereen doet actief mee, er is onder hen hoge werkloosheid en weinig social contact met Nederlanders. Met ons programma voor statushouders helpen we verenigingen en evenementen aan meer vrijwilligers en onze deelnemers beter integreren. Een coach van Refugee Team ondersteunt onze deelnemers en fungeert als aanspreekpunt voor de vrijwilligersorganisaties.

Ons doel: meer dan 70% van de deelnemers stroomt binnen een jaar uit naar een betaalde baan.

Het uitgangspunt voor evenementen en verenigingen is dat het hen extra helpende handen oplevert en niet meer tijd van bestaande vrijwilligers vraagt. Samen met evenementen of verenigingen wordt in kaart gebracht waar hun behoefte voor vrijwilligers ligt. Op basis hiervan zoekt Refugee Team een match met passende deelnemers. Daarnaast blijft Refugee Team verantwoordelijk voor de begeleiding van de deelnemers en is er altijd een vast aanspreekpunt voor de vereniging of het evenement. Ook informeren we de verenigingen en evenementen zorgvuldig over waar zij rekening mee moeten houden in het werken met statushouders.

Evenementen en verenigingen betalen niets voor de inzet van het Refugee Team. Als tegenprestatie stellen zij hun netwerk van bijvoorbeeld sponsoren of een businessclub open. Deelnemers die toe zijn aan een vervolgstap begeleiden we binnen dit netwerk naar een baan, stage of opleidingsplek. Ons doel: meer dan 70% van de deelnemers stroomt binnen een jaar uit naar een betaalde baan.