x

Participatie

Actief zijn is de meest effectieve manier om te integreren. Daarvan zijn wij overtuigd. Daarom laten we statushouders vanaf dag één kennismaken met de Nederlandse cultuur en bieden we een plek om de taal te oefenen en een eigen netwerk op te bouwen. Dit doen we via culturele en sportieve activiteiten, vrijwilligerswerk bij evenementen, bedrijfsbezoeken en netwerkbijeenkomsten.

Sportieve en culturele activiteiten

Het samen ondernemen van culturele en sportieve activiteiten, zoals een museumbezoek of voetbalworkshop, is vast onderdeel van ons inburgeringsprogramma. Door samen op pad te gaan leren de statushouders hun nieuwe leefomgeving beter kennen, komen ze in contact met organisaties in de buurt en maken ze kennis met belangrijke voorzieningen in de regio.

Sporten

Vrijwilligerswerk bij evenementen

Met vrijwilligerswerk bij evenementen, culturele instellingen en sportverenigingen slaan we twee vliegen in één klap: we bieden statushouders een plek waar ze vanaf dag één kunnen meedoen, de taal kunnen oefenen en een netwerk kunnen opbouwen, én we helpen organisaties uit de brand met het vinden van gemotiveerde vrijwilligers. Bovendien leren we door samen vrijwilligerswerk te doen de statushouders goed kennen. Zo kunnen we hen beter begeleiden naar een passende vervolgstap, zoals betaald werk of een opleiding.

Vrijwilligerswerk

Netwerkbijeenkomsten en werkbezoeken

We organiseren netwerkbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken, zodat statushouders kennis kunnen maken met de Nederlandse arbeidsmarkt en in contact kunnen komen met enthousiaste werkgevers in de regio. Bovendien bieden de netwerkbijeenkomsten ons de kans om werkgevers te laten zien hoe gemotiveerd statushouders zijn en hoe belangrijk het hebben van betaald werk is voor het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.

Nieuwsbericht

Netwerkbijeenkomst in Venlo: Aan het werk met statushouders