x

Word Video Vriend!

5 weken fun en sociaal contact

Door de coronamaatregelen moeten we meer afstand van elkaar houden. Meer afstand betekent vaak ook minder sociaal contact. Maar dat hoeft niet zo te zijn vinden we bij Refugee Team! Nu we bijna allemaal thuis zitten, is dit hét moment om op een andere manier met elkaar in contact te komen.

Met ons project Video Vrienden brengen we Nederlanders en statushouders op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten en de Nederlandse taal te oefenen.

Waarom?

Deelnemers van Refugee Team zijn tijdens onze programma's altijd actief met de Nederlandse taal bezig en ontmoeten veel nieuwe mensen. Ondanks dat we onze werkzaamheden inmiddels weer mondjesmaat hebben kunnen oppakken, blijft het contact met Nederlanders beperkt. Daarom koppelen we onze deelnemers graag aan een Video Vriend.

Zo werkt het

Via onderstaande knop kan je je aanmelden. Iedere maand kijken we wie van onze deelnemers een Video Vriend nodig heeft. Als we jou willen koppelen aan één van onze deelnemers, nemen we contact met je op.

5 weken lang ontvangen jij en jouw Video Vriend iedere maandag via WhatsApp een themakaart. Hierop staat een onderwerp waarover jullie die week kunnen praten met bijbehorende vragen en een weekopdracht. Deze kaart dient als leidraad voor het gesprek. Als jullie liever over andere dingen willen praten, vinden we dat uiteraard ook goed!

Een half uur per week

Het mooie aan Video Vrienden is dat het een laagdrempelige manier is om met een statushouder in contact te komen en dat het veel waarde toevoegt aan iemands integratie hier in Nederland: 5 weken videobellen, een half uur per week, op een door jullie afgesproken tijdstip.

Gerrit en Shadi

We hebben veel leuke verhalen gehoord van Video Vrienden, bijvoorbeeld van Shadi en Gerrit. Door hun gezamenlijke hobby's (vissen en natuur) hadden ze meteen een goede klik. Na 15 (!) weken videobellen is Gerrit bij Shadi op de koffie geweest om het hele gezin te ontmoeten. Gerrit heeft ook veel met Shadi gesproken over werkmogelijkheden wat er onder andere aan heeft bijgedragen dat Shadi in september weer aan de slag kan.