x

Nieuwe collega's!

Sanne Schraa, Daniëlle Kanters en Yasmin Benhizia

Er zijn deze maand maar liefst drie nieuwe collega's gestart! Sanne gaat aan de slag als coach in Tilburg, Daniëlle als coach in Eindhoven en Yasmin als coördinator maatschappelijke begeleiding in de ABG-gemeenten.

Sanne: "Als historisch onderzoeker ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de onderbelichte en ondergewaardeerde rol van vrouwen in de geschiedschrijving. Daarom probeer ik hen een podium te geven. Als coach bij Refugee Team in Tilburg hoop ik met mijn energie en enthousiasme dit een meer praktische en sociale invulling te geven en het podium aan statushouders te bieden zodat zij zelfredzaam kunnen worden in onze Nederlandse maatschappij. In mijn vrije tijd lees ik graag een boek, ga ik naar de film of naar een voorstelling. Ook kook ik graag Italiaans in het gezelschap van vrienden en familie met, uiteraard, een goed glas Italiaanse wijn en ben ik graag buiten in de natuur, het liefst met een hond."

Daniëlle: "Als coach voor onze locatie in Eindhoven ga ik het inburgeringsproces van statushouders begeleiden en ondersteunen. Hiervoor heb ik bij UWV WERKbedrijf gewerkt als adviseur werk. In deze functie was ik verantwoordelijk voor mijn eigen caseload van mensen die werkloos geraakt waren en ging ik met ze in gesprek om ze op weg te helpen naar een passende baan. Dit wil ik ook gaan doen voor de deelnemers die ik ga begeleiden om ze een mooie en succesvolle toekomst te bieden in Nederland. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig met hardlopen en hockey. Op dit moment ben ik aan het trainen voor de trail run in het Amsterdamse bos en voor de marathon van Eindhoven in oktober. Ik speel graag piano en probeer zoveel mogelijk verschillende restaurants uit."

Yasmin: "Voordat ik bij Refugee Team kwam werken heb ik in de gehandicaptenzorg gewerkt en vrijwilligerswerk gedaan bij VluchtelingenWerk Nederland. Bij Refugee Team ga ik aan de slag als coördinator maatschappelijke begeleiding in de ABG-gemeenten. Tijdens mijn stage en vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk Nederland heb ik ontdekt dat ik het heel leuk vind om met vluchtelingen te werken. Het geeft mij voldoening om deze mensen te helpen bij het maken van een nieuwe start in een onbekende omgeving. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te reizen, te wandelen en te lezen."