x

Tips van de Video Vrienden!

Vele extra abonnementen zijn afgesloten op diverse streamingdiensten als Netflix, Videoland of Disney plus. Doordat ons leven zich de laatste weken vooral rondom huis afspeelt zijn er veel mensen (misschien wel nog meer) verknocht geraakt aan diverse series op Netflix of op televisie. Wellicht hebben onze Video Vrienden nog leuke tips zodat je weer iets nieuws kan ontdekken!

Popcorn & Movies?

Series en films

Breaking Bad wordt door meerderen van jullie genoemd als meest favoriete serie ooit. Het eerste seizoen stamt al uit 2008 en de serie is ook afgerond, maar ben jij een nieuwe Netflix abonnee is dit de perfecte serie om te bingen. Andere aanraders zijn 'Walking Dead' , om te lachen 'How I met your mother' en de wat nieuwere series zijn zoals 'Feel Good' en 'Unorthodox'. Of juist uit de oude doos de politieserie 'Columbo' en van Nederlandse bodem ' Baantjer' (let wel de oude serie, de nieuw remake blijkt een tegenvaller te zijn, doe er je voordeel mee)

Qua films wordt genoemd: 'Zwart Boek', 'Lion', 'Aladdin' en 'the Transporter' voor enkele uren filmplezier. Maar hier hebben we ook een duidelijke afrader, de film Crank.

Tijdens deze avondjes voor de buis wordt er natuurlijk ook lekker gesnackt: veel popcorn, chips, drop en een enkeling eet ook fruit (goed tegen de corona kilo's)

Populair: Boer zoekt Vrouw

Ouderwets TV kijken

Ondanks de populariteit van streamingdiensten kijken vele van jullie toch ook nog steeds veel naar de reguliere televisie. Hier de tip voor de Nederlandse dramaserie 'Oogappels' te zien op NPO 1.

Realityprogramma's wordt graag door jullie bekeken: 'Ik vertrek', 'First Dates', 'Floortje naar het einde van de wereld' of 'Nachtdieren' een programma van Rianne van Dorst.

Als uber-Nederlands programma wordt 'Boer zoekt vrouw' getipt, voor nieuwkomers erg grappig om te kijken, al zijn de dialecten van de boeren soms erg moeilijk te verstaan. Gelukkig worden de boeren ondertitelt in dien nodig, maar als laatste tip is Nederlandstalige televisie kijken ook erg goed om je Nederlandse taal te oefenen. Op Nederland 1, 2 en 3 is er vaak ook nog de mogelijkheid om ondertiteling aan te zetten via teletekst. Kijken en leren maar!