x

Favoriete feestdagen

Omdat Pasen op de agenda stond afgelopen weekend waren wij benieuwd wat de favoriete feestdag was van onze Video Vrienden. 3 vieringen kwamen als winnaar uit de bus: Kerstmis, het Suikerfeest en Koningsdag. Een echte winnaar hebben we niet maar hieronder lees je wat leuke berichten over jullie favoriete dagen.

Zoete koekjes voor het Suikerfeest

Kerstmis en Suikerfeest

Twee veelgenoemde feestdagen zijn Kerstmis en het Suikerfeest. De gemene deler is hierin dat men deze feesten met familie en vrienden viert, hier meerder dagen over doet en dat eten een erg belangrijke rol speelt. Het Suikerfeest heet -Eid Al Fitr- en komt na de vastenmaand, Ramadan.

Twee Video Vriendinnen gaven aan: "mijn lievelingsfeest is Kerstmis en mijn lievelingsfeest is Het liefst vieren we het met vrienden en familie!"

Overal wordt er lekker (en veel) gegeten:

"Ik vind Kerst het leukst, omdat wij dan als familie bij elkaar zijn en lekker eten. Iedereen maakt een gerecht en dan eten wij het samen op :)"

"Mijn favoriete feestdag is Kerstmis, omdat we dan met de familie samenkomen en we gezellig met elkaar lekker gaan eten."

" Ik vind Suikerfeest het leukst,want ik kan na 30 dagen gewoon in de ochtend ontbijten. Ik ga ook mijn familieleden bezoeken en uiteten met mijn vriendinnen."

"Voor het Suikerfeest maken we hele huis schoon. We kopen nieuwe kleding ons en onze kinderen. We maken koekjes voor het feest ..zoet..We bezoeken familie buren en vrienden. Ontbijt en lunch op feest zullen speciaal zijn en er zijn speciale plaatsen vol games zijn alleen op feest geopend voor kinderen."

"Mijn favo feestdag is Suikerfeest . Na dertig dagen te vasten willen gelovige moslims Allah danken en hun lichaam zuiveren en ook voelen ze zich verbonden met de arme en hongerige mensen op de wereld, vieren de moslims Suikerfeest dat de belangrijkste en vrolijkste feest van het jaar. Het is niet voor niets, zoet eten,zoet praten,nieuwe kleding en veel bezoeken al drie dagen. De mensen dan wensen elkaar een gezegend feest door Eid Mubarak te zeggen; mubarak betekent gezond.'

"Ik vind zelf suikerfeest het leukst. Want het komt meteen na Ramadan en dan mogen we overdag eten vooral koekjes en iedereen feliciteren"

'Koningsdag = Woningsdag'

Koningsdag

Een andere favoriete feestdag is Koningsdag. Helaas gaan we dit jaar niet met z'n allen naar de vrijmarkt, koekhappen of naar een van de vele oranje feestjes. Omdat dit toch voor veel mensen een belangrijke en vooral leuke dag is er wel een alternatief bedacht door de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen om komende 27 april toch nog feestelijk door te komen.

Wat de Video Vrienden vinden:

" Voor de opdracht van de week ik vind het Koningsdag leukste feest en Nederland omdat ik heb 3 keer naar de feestje en ik zie dat heel mooi feest met dansen en drinken met alle mensen en heeft ook markt op alle straten. "

" Mijn favoriete feestdag is Koningsdag vanwege alle feestjes. "

" Wij vinden Koningsdag en carnaval heel leuk :) lekker dansen en feest vieren."

En ook leuk!

Een greep uit andere leuke berichten, we starten weer met familie en eindigt met eten. En dat WK rekenen wij zeker goed!

"Moederdag - omdat familie heel erg belangrijk is maar moeders helemaal."

"Wat mij betreft valt het WK onder de feestdagen."

"Inmiddels is Bevrijdingsdag mijn favoriete feestdag."

" Wij vinden allebei de meeste feestdagen erg leuk. Black Friday is niet echt een feestdag, maar die mogen ze van ons wel afschaffen, omdat mensen dan veel te veel vechten om spullen te kunnen kopen."

" Er is een feestdag die door alle Syriërs wordt gevierd en het is nieuwjaarsdag. Ze blijven de hele nacht wakker, steken vuurwerk aan en maken heerlijke taarten."